Španělsko – kuchyně

Chystáte se na dovolenou do Španělska a nevíte, co na vás čeká v podobě gastronomických specialit? Nemusíte mít obavy, my vám představíme typické pokrmy, které jsou na Pyrenejském poloostrově tolik vyhlášené. Počítejte také s tím, že každý region má samozřejmě své kulinářské odchylky.

Ve španělské kuchyni se hojně používá olivový olej stejně jako i jinde ve Středozemí. Španělé patří mezi největší producenty a zároveň i spotřebitele olivového oleje. Dále se na talíři objevuje paprika, rajčata, cibule, česnek a mnoho dalšího. Ženy určitě potěší fakt, že i ve Španělsku si mohou pochutnat na báječných zeleninových salátech. Díky arabským vlivům se do pokrmů přidává koření v podobě římského kmínu a silně aromatického šafránu.

> Mrkněte na nejlevnější hotely od 20€ / noc <
> a tady jsou nejlevnější zájezdy <

Denní rozvrh stravování se od toho našeho poměrně výrazně liší. Nejdůležitější není snídaně, ale oběd, který se podává okolo 14:00 a 16:00 hodiny a skládá se z několika chodů. Po té je na řadě oblíbená siesta, kdy je ten správný čas na odpolední odpočinek. Večeře je již lehčí a doba servírování je mezi 21.00 či 23:00 hodinou.

Jídlo přímo španělská

Paella – jedná se o nejznámější jídlo, jenž je ve Španělsku vyhlášené. Základem je rýže, kuřecí maso (mořské plody), zelenina ( paprika, rajčata, cibule, česnek) a šafránové koření.
Gazpacho – hustá rajčatová polévka s přídavkem papriky, česneku, strouhanky, cibule a citrónové šťávy. Španělé si ji nejlépe vychutnají zastudena.
Churros con chocolate – smažená kobliha s vrstvou krémové čokolády
Tortilla espaňola – tradiční omeleta ze syrových brambor, cibule a vajec. Opět se servíruje studená.
Jamón serrano – sušená šunka. Dříve se sušila na horském vzduchu, dnes se však k sušení využívá sklípek. Vepřová kýta se naloží do mořské soli a po té se umístí do sklepa, kde jsou optimální podmínky.

V každé restauraci budete mít možnost ochutnat Tapas, což jsou jednohubky. Podávají se před jídlem, po celý den či během večera k červenému vínu. Bývají ve formě oliv, kozího sýru, sušené šunky, cizrny se špenátem, mořských plodů nebo ančoviček.

Flan – nekvašený koláč s bohatou pudingovou vrstvou. Další sladkou specialitou je určitě Turron, což je mandlová pasta s medem a skořicí.

Související zájezdy za nejnižší ceny:


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 49 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

,.